E-öğrenmeyi duyduklarından insanların akıllarına video veya yazılı olarak eğitimlerin online olarak kullanıcılara sunulması geliyor olabilir. Bununla birlikte, sınıf içinde verilen eğitimin sınıfa konulan bir kamerayla aktarılmasında veya eski animasyon teknikleriyle yapılan ve yıllarca aynı videoyu kullanmanda büyütülecek konunun ne olduğu anlaşılmayabilir.
Günümüzde adını çok fazla duyduğumuz ve bir trend haline gelen e-öğrenme bu mu peki gerçekten? Kesinlikle değil. Böyle bir eğitimin tek bir katkısı olabilir, o da eğitimin sağlanması sırasındaki oluşabilecek maliyetlerin azalması. Bu da tek taraflı bir fayda olabilir, çalışan, eğitimi alan taraf için herhangi bir fayda söz konusu değil. E-öğrenme’nin gerçekten bir değere sahip olabilmesi için birkaç temel noktaya özen gösterilmesi gerekir.
- İnsan odaklı tasarım: Eğitimlerde, merkezde bir insanın olduğunu unutmamalı, çözüm ve inovasyon haritamızı çıkarırken buna dikkat etmeliyiz. Dikkat etmemiz gereken bir diğer konuysa, insanın düşünme ve davranış biçimine göre öğrenme ve yönetme sürecini en kolay ve en yüksek verimle geçirmesini sağlamalıyız.
- Kaliteli içerik: Hazırlanan içeriğin bilgi ve örnek bakımından yoğun olacak şekilde oluşturulması, eğitimi alan kişinin tatmin olmasını sağlayacak kaliteyi korumalıyız.
- Yeni nesil görsel tasarım: Kullandığımız görselleri arka plana atmamalı, etkilerini göz ardı etmemeliyiz. Seçtiğimiz görseller dünyaya ait yeni trendleri takip ediyor ve eğitimi alan kişinin konsantrasyonunu en yüksek seviyede tutacak şekilde olmalı.
LMS (Learning Management System)
LMS isminden de anlayabilebileceğimiz üzere Eğitim Yönetim Sistemidir. Temel olarak iki başlık altına alabiliriz. İlki, eğitimin kullanıcılara atandığı, raporlamasının yapıldığı gibi değerlendirebileceğimiz e-öğrenme faaliyetlerini yürüten admin tarafı, diğeriyse, aynı platform üzerinden kendisine atanan eğitimlere ulaşabilen kullanıcı tarafı. LMS’lerin temelde çalışma mantıklarını böyle düşünebiliriz. Bunlara ek olarak hazırladığımız LMS’e mobil aplikasyonlar sayesinde sürekli öğrenme fırsatını da sunabiliyoruz.
Katalog Eğitimler
Dijital kütüphane olarak da tanımlanabilecek kullanıma hazır eğitimlerden oluşan zengin bir e-eğitim kataloğuna sahibiz. Kütüphanemizde sadece kişisel ve mesleki gelişimi destekleyen eğitimler değil, devlet tarafından alınması zorunlu tutulan eğitimler de (KVKK, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Rekabet Hukuku vb.) bulunmakta. Mikro ve oyun tabanlı öğrenme prensipleri çerçevesinde tasarlanmış olan eğitimlerimiz ofis çalışanlarıyla birlikte saha çalışanları için de uygun. Çeşitli etkileşimlerle öğreneni süreçlerin merkezine alıp kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesini sağlıyoruz.
Özel İçerikler
Kurumların kendi ihtiyaçlarına göre farklı e-öğrenme içeriklerine ihtiyacı olabiliyor. Bu bir oryantasyon programı, bir ürün eğitimi ya da bir iş sürecini anlatan bir eğitim olabilir. Böyle bir taleple karşılaşıldığında, önce kurumun bizden beklediği temel ihtiyacı anlayıp ardından uygun e-öğrenme yöntemlerini o şirkete sunuyoruz.
- Oyunlaştırma / Oyun tabanlı öğrenme: Oyunlaştırma sayesinde, üretimi tamamlanmış oryantasyon, satış, simülasyon, kurum süreçleri ve prensipleri e-eğitimlerin daha yüksek katılımcıya ve kalıcı öğrenmeye sahip olduğu bir başarıyı yakından takip ediyoruz.
- Video Eğitim (Greenbox): Konu uzmanının çekimlerinin yapıldığı ve yeşil perde sayesinde arka planda ikon, animasyon ve etkileşimler yansıtıldığı eğitimlerin performanslarını yükseltiyoruz.
Eğitim ve Gelişim Danışmanlığı
Uçtan Uca Eğitim ve Gelişim Danışmanlığıyla çalışanlarınızı yarına hazırlayın
Copyright © 2024 EduBiz
EduBiz web sitesinde her türlü bilgiyi ve görseli değiştirme, düzeltme ve yayınlama hakkını saklı tutar.